بلاگ > آموزش بازاریابی مصالح ساختمانی |چگونه مصالح ساختمانی بفروشیم

آموزش بازاریابی مصالح ساختمانی |چگونه مصالح ساختمانی بفروشیم

فهرست مطالب

زمان مطالعه: 7 دقیقه

نحوه بازاریابی مصالح ساختمانی و به کارگیری روش‌های آن، کلید موفقیت تولیدکنندگان و فروشندگان مصالح و کالاهای ساختمانی است. امروزه دیگر استفاده از یک استراتژی بازاریابی واحد برای موفقیت شما در فروش و کنار زدن رقبایتان کافی نیست. و استفاده از روش‌های جدید بازاریابی آنلاین، در کنار روش‌های سنتی، می‌تواند راه رسیدن به موفقیت در فروش مصالح را برای شما هموار کند.

بازاریابی مصالح ساختمانی

بازاریابی مصالح ساختمانی، استراتژی و فرایندی است که از طریق آن مصالح خودتان را به مشتریان آتی معرفی می‌کنید. هدف از بازاریابی محصولات ساختمانی این است که خصوصیات مصالحی که عرضه می‌کنید، نحوه عرضه آن و مزایایی که دارد را برای مشتریان بالقوه‌تان پررنگ‌تر کنید. اما سوال اصلی این است که مصالح خود را چطور بازاریابی کنیم که منجر به فروش شود؟

تأمین‌کنندگان مصالح ساختمانی که هم‌زمان از چندین استراتژی بازاریابی استفاده می‌کنند، خودشان را در جایگاه بهتری نسبت به رقبایشان قرار می‌دهند و مشتریان بالقوه بیشتری را تبدیل به مشتریان بالفعل می‌کنند. روش‌های بازاریابی دیجیتال و سنتی مصالح ساختمانی دست در دست هم عمل می‌کنند تا تجربه‌ی خرید بهتری را هم برای مشتریان حضوری و هم برای مشتریان آنلاین رقم بزنند.

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که چه مصرف‌کنندگان شخصی مصالح ساختمانی و چه افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت می‌کنند و قصد خرید مصالح را دارند، پیش از این که خرید خود را انجام دهند هم به صورت آنلاین و هم به صورت مراجعه به فروشگاه‌های فیزیکی، در مورد آن مصالح تحقیق می‌کنند. 

و اغلب آن‌ها پیش از این که خریدشان را انجام بدهند، چندین بار این کار را تکرار می‌کند تا نهایتا تصمیم بگیرد که آنلاین خرید کنند یا حضوری. به همین خاطر هم لازم است که شما یک استراتژی بازاریابی شسته‌رفته برای هر دو روش فروش داشته باشید تا بتوانید در نهایت به یکی از این دو طریق فروش خود را به ثمر برسانید.

مقدمات ساخت یک استراتژی بازاریابی خوب

قبل از این که به سراغ آموزش بازاریابی مصالح ساختمانی برویم، بهتر است شما را با یک سری مفاهیم آشنا کنیم تا بتوانید درک بهتری از مشتریانتان داشته باشید و استراتژی بهتری هم برای فروش بچینید.

1. مخاطب هدف

در مرحله اولی که بخواهید یک استراتژی بازاریابی برای کسب‌وکارتان بچینید، باید ببینید که اصلا مشتریان شما چه کسانی هستند و چه تیپ افرادی هدف بازاریابی شما قرار می‌گیرند. خانم هستند یا آقا؛ در چه محدود سنی قرار می‌گیرند؛ شغل آن‌ها چیست؛ چه ادبیاتی را به کار می‌گیرند؛ چه دغدغه‌هایی دارند و … .

مخاطبانی که هدف بازاریابی مصالح ساختمانی قرار می‌گیرند: عمدتا سازندگان، پیمانکاران، معماران و مالکان هستند.

2. انگیزه و دغدغه مشتریان

ممکن است مخاطب هدف شما یکی از موارد نام برده در قسمت بالا، یا همه‌ی آن‌ها باشد. در هر صورت ممکن است دغدغه هر کدام از این افراد و انگیزه‌شان برای خرید با دیگری متفاوت باشد. شما باید شناخت خوبی نسبت به خریداران خود به دست بیاورید تا بتوانید مصالحتان را به نحوی بازاریابی کنید که دست روی دغدغه آن‌ها بگذارید.

آگاهی از دغدغه مشتری باعث می‌شود بتوانید پیشنهاداتی به آن‌ها ارائه دهید که برایشان انگیزه ایجاد کند. در این راستا می‌توانید از خودتان بپرسید که چرا این افراد باید محصول شما را خریداری کند؟ مصالحی که شما ارائه می‌کنید چه ویژگی‌هایی دارند؟ خرید از شما چه مزایایی می‌تواند داشته باشد که دیگر فروشندگان ندارند؟

3. رقبای شما در این حوزه

برای داشتن یک استراتژی خوب بازاریابی مصالح ساختمانی، تنها شناخت مخاطبان هدف و انگیزه آن‌ها کافی نیست. شما باید رقبای خود را هم به خوبی بشناسید. این رقبا هم می‌توانند رقبای مستقیم شما باشند و هم رقبای غیر مستقیم. رقبای مستقیم آن‌هایی هستند که محصول مشابه شما دارند؛ مثلا اگر به شما فوم سقفی می‌فروشید، آن‌ها هم فوم سقفی دارند. رقبای غیرمستقیم هم محصولی جایگزین محصول شما دارند؛ مثلا قالب وافل سقف.

شناخت رقبا کمک می کند که بتوانید نقطه ضعف آن‌ها را به نقطه قوت خود تبدیل کنید و از نقاط قوتشان الگو برداری کنید. پس به دنبال این باشید که چه نقطه قوت یا ضعف دارند؟ مزایا و معایب مصالحشان چیست؟ قیمت مصالح آن‌ها چقدر است؟ از چه روش‌هایی برای فروش استفاده می‌کنند؟ نحوه بازاریابیشان به چه صورت است؟

4. استراتژی برند

برندسازی یعنی یک پیام، صدا و شخصیت واحد را از خودتان در تمام پلتفرم‌های بازاریابی به نمایش بگذارید. اشتباهی که خیلی از فروشندگان مصالح ساختمانی می‌کنند این است که برندشان را بر اساس چیزی که خودشان فکر می‌کنند بهتر است می‌سازند، نه چیزی که مخاطب در واقع می‌خواهد.

پیغام برندتان را حول محصولتان و دغدغه‌ای که از خریدار رفع می‌کند بسازید. به مشتریان حال حاضرتان گوش کنید و ببینید محصول شما چه مزیتی برای آن‌ها داشته. همین می‌تواند جزو شعارهایی باشد که در برندسازی از آن استفاده می‌کنید. یک استراتژی برندسازی خوب باید مشتری محور باشد و مشخصات واقعی محصول شما را به مخاطبان هدفتان نشان دهد.

نحوه بازاریابی مصالح ساختمانی به صورت آنلاین

همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، شما باید هم به فکر استراتژی‌های بازاریابی آنلاین باشید و هم آفلاین. برای بازاریابی مصالح ساختمانی به صورت اینترنتی سه روش بسیار موثر وجود دارد: 1.سایتی حرفه‌ای برای فروش یا به نمایش گذاشتن مصالحتان داشته باشید، 2.از فروش مصالحتان در فروشگاه‌های اینترنتی مصالح ساختمانی غافل نشوید و 3.در شبکه‌های اجتماعی حضوری پررنگ داشته باشید.

1. راه‌اندازی سایتی حرفه‌ای برای فروش یا به نمایش گذاشتن مصالح

بسیاری از مشتریان، پیش از این که اقدام به خرید بکنند، مصالح مورد نیاز خود را در اینترنت جستجو می‌کنند. این کار هم می‌تواند به جهت آگاهی از قیمت آن مصالح باشد و هم به جهت آگاهی از مزایا، ویژگی‌ها و حتی نحوه استفاده از آن؛ برخی هم مستقیما برای خرید آن محصول را جستجو می‌کنند. به هرروی اگر شما سایتی نداشته باشید که این اطلاعات را در اختیار مخاطب قرار بدهد، فرصت فروش آنلاین به آن‌ها را از دست داده‌اید.

پس یک سایت حرفه‌ای برای فروشگاه خود داشته باشید. و در آن اطلاعات دقیقی در مورد مصالحی که ارائه می‌کنید، ویژگی‌های آن‌ها و … به مخاطب ارائه کنید. یک تیم تولید محتوا و سئوی قوی برای این کار لازم دارید تا هر چیزی که دیگران در مورد مصالح در اینترنت جستجو می‌کنند را پیدا کرده، در مورد آن تولید محتوا کنند و با روش‌های صحیح سئو موقعیت آن را در گوگل بهبود ببخشند.

2. فروش مصالح در فروشگاه‌های اینترنتی مختص مصالح ساختمانی

شاید ایجاد یک سایت اختصاصی برای بسیاری از فروشندگان مصالح ساختمانی کاری سخت و هزینه‌بر به شمار بیاید یا به هر دلیلی امکان انجام این کار را نداشته باشند. در این صورت بهترین روش بازاریابی مصالح ساختمانی به صورت آنلاین، عضویت در سایت‌های بزرگ فروش آنلاین مصالح و ایجاد فروشگاه مجاز در آن‌هاست.

بهترین و قوی‌ترین سایتی که در این زمینه وجود دارد، سیوان لند است. سیوان لند بازار آنلاین صنعت ساختمان می‌باشد که فروشندگان و تأمین‌کنندگان انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند و مصالح خود را به فروش بگذارند. در سیوان لند هر فروشنده پنل اختصاصی خودش را دارد که تنها کافی است مصالح خود را در آن بارگذاری کند. دیگر اقدامات بازاریابی آنلاین مصالح، مثل سئو محصول و تولید محتوا را تیم سیوان لند برای شما انجام می‌دهد و حتی ارتباط مستقیم با مشتری و پیگیری‌های مربوط به خرید و فروش به عهده این سایت است.

3. حضور در شبکه‌های اجتماعی

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی نیز یک نحوه بازاریابی مصالح ساختمانی دیگر به شمار می‌رود. استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند یک اقدام خوب در راستای برندسازی و معرفی مصالحتان باشد. چون اکثر مشتریان شما، فارغ از این که جزو کدام دسته از مخاطبان هدفتان هستند، ساعات زیادی از روزشان را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند. که استفاده آن‌ها از این شبکه‌های هم می‌تواند برای سرگرمی باشد و هم در راستای کارشان.

برخی از شبکه‌های اجتماعی که می‌توانید در آن‌ها فعالیت کنید عبارتند از اینستاگرام، لینکدین، آپارات، واتس‌اپ، تلگرام و … . شما می‌توانید در هر کدام از این پلتفرم‌ها متناسب با آن شبکه فعالیت کنید و به معرفی کسب‌وکار و مصالحتان بپردازید. تداوم فعالیت در این شبکه‌ها و تولید محتوای درخورد با هر شبکه، کلید موفقیت در بازاریابی مصالح از این طریق است.

بازاریابی محصولات ساختمانی به روش سنتی

تا اینجا روش‌های بازاریابی محصولات ساختمانی به روش آنلاین (دیجیتال مارکتینگ) را با هم بررسی کردیم. اما از آن جا که برخی از مشتریان هنوز به بازار آنلاین اطمینانی ندارند و بسیاری از خریدها و حتی تحثیث در مورد مصالح را به صورت سنتی انجام می‌دهند، نباید از روش‌های بازاریابی سنتی غافل شوید. خودتان با بسیاری از روش‌های بازاریابی سنتی آشنا هستید و از آن‌ها استفاده می‌کنید؛ به همین دلیل هم در اینجا دیگر به توضیح مکررات نمی‌پردازیم و یک روش مفید دیگر را به شما می‌گوییم.

اگر شما بتوانید با توجه به مصالحی که برای فروش دارید، توجه معماران، سازندگان یا پیمانکاران پروژه‌های بزرگ را به خود جلب کنید، یک قدم بزرگ برای کسب‌وکار خود برداشته‌اید. فروش به این افراد و ایجاد یک تجربه خرید خوب برای آن‌ها هم می‌تواند ادامه هم‌کاریتان در پروژه‌های دیگر را تضمین کند و هم از طریق بازاریابی دهان به دهان باعث جذب مشتریان جدید می‌شود.

برای این کار لازم نیست به سراغ تمامی پروژه‌های بزرگ بروید. چند مورد اندک که فکر می‌کنید امکان موفقیتتان روی آن‌ها بیشتر است را انتخاب کنید و تمرکزتان را روی همان‌ها بگذارید. البته این کار نیازمند مهارت‌های قوی در فروش است. ارائه پیشنهاداتی مثل آموزش نصب در محل، فروش شرایطی، حمل رایگان و باضمانت و … می‌تواند در این کار مفید باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله به آموزش بازاریابی مصالح ساختمانی پرداختیم و گفتیم که چرا بازاریابی محصولات ساختمانی مهم است. برای این کار ابتدا لازم است که درک درستی از مخاطبان هدفتان داشته باشید و بدانید که آن‌ها دنبال چه هستند. سپس باید رقبایتان را بشناسید و در راستای عملکرد بهتر نسبت به آن‌ها برنامه بچینید.

بازاریابی مصالح ساختمانی را هم باید به صورت آنلاین انجام داد و هم سنتی. چرا که مشتریان بالقوه شما از هر دو بازار برای خرید یا تحقیق در مورد مصالح استفاده می‌کنند. پیوستن به بازارهای آنلاین فروش مصالح، مثل سیوان لند، یک اقدام کارآمد و بایسته در راستای بازاریابی دیجیتال مصالح به شمار می‌رود.

به این نوشته امتیاز دهید
پیشنهاد میکنیم این مقالات هم بخوانید

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
اسکرول به بالا